Despre Star-up in perioada de criza

In mod paradoxal desi suntem in plina criza economica, si tot mai multe afaceri intampina dificultati datorita conditiilor dificile, se pare totusi ca sunt si multi oameni curajosi care vad in aceasta situatie o oportunitate. Succesul acestor afaceri infiintate in perioada de criza par sa contrazica ideea careia exista o legatura intre afaceri si economie. Este adevarat ca in perioadele critice oamenii au tendinta de a fi mai creativi si de a-si asuma mai multe riscuri. 
Pe de alta parte multiplele disponibilizari care au avut loc in ultimii ani, au facut ca multe persoane sa fie fortate sa se orienteze catre alte surse de venit. Pentru a vedea astfel de exemple de succes este suficient sa ne uitam pe internet. Aici gasim numeroase povesti ale noilor antreprenori, care au reusit sa puna bazele unor afaceri de succes chiar daca premizele nu erau tocmai incurajatoare. 
Avand experienta dezvoltarii unei afaceri in astfel de conditii potrivnice de piata, aceste afaceri au mai multe sanse de succes pe termen lung si in momentul in care piata isi va reveni din aceasta perioada de declin. 
Pentru cei care se afla in acest moment in situati destul de dificile, aceste povesti pot fi o sursa de inspiratie, si de ce nu inceputul unei noi afaceri si povesti de succes. Din punctul meu de vedere, este evident ca in mod ideal inceperea unui business ar trebui facut in conditii economice avatajoase, pe de alta parte avand stimulul potrivit, daruire si dorinta de a reusi, nimic nu este imposibil nici un ziua de azi. Pentru o persoana determinata situatia actuala din piata poate fi chiar un avantaj datorita concurentei care scade. 
Romania este inca o piata unde este loc de dezvoltare, si unde numarul antreprenorilor este destul de scazut, asa ca, daca aveti o idee in care credeti, nu mai asteptati si faceti primul pas spre a va indeplini visul!

Dure…ce??

O tanti onorabila, aflata la respectabila varsta de cam 60 de ani si un pic, merge la farmacie intr-o zi sa cumpere medicamente pentru sotul ei. Venerabilul i-a pregatit o lista kilometrica, cu medicamente felurite, pentru afectiuni care si de care mai pacatoase. Din nefericire pentru tanti, nenea a uitat o litera intr-un punct crucial al acestei liste, dupa cum se va observa in urma vizitei rusinoase.
Ajunge tanti la farmacie si in necunostinta de cauza, ii intinde lista tinerei farmaciste. Aceasta merge in spate, cauta, aduce, mai cauta, mai aduce, medicamente pentru inima, plamani, creier, rinichi, ficat, circulatie, alte nebunii d-ale batranetii. Mai merge ea si mai cauta si la un moment dat, se intoarce cu 3 pachete mari de Durex. Putin socata de aceasta alegere, tinerica ii spune doamnei (in spatele acesteia se formase deja o coada consistenta) : ‘Dar doamna, acestea sunt prezervative!!’ In spate, se aud rasete, chicoteli, comentarii hilare si altele.Tanti noastra, tare rusinata, rosind, incearca sa se scoata si ea din incurcatura, dar publicul a fost starnit deja : ‘ Vai, doamne, nici n-am stiut. Barbatu asta al meu, e nebun la cap!!! Vai de mine! ‘
Ce l-a asteptat acasa pe onorabil e destul de usor de presupus si mai mult ca sigur includea tipete, reprosuri si un facalet.
Medicamentul in cauza se numea Diurex, dar venerabilul uitase i-ul crucial, care a pus-o intr-o mare incurcatura pe onorabila sa sotie.
Sau … cine stie?

Un peste, o sinucidere si Cora

Un tip, nu spui cine ca oricum nu e inca famous, deci nu aveti de unde sa il stiti, merge in Cora pentru a face niste cumparaturi. Din vorba in vorba, raion in raion, ajunge mereuas la raionul unde se vinde peste, mort, viu, feliat, cu oase sau fara.
Tipul nostru din poveste se opreste in fata unui acvariu, unde remarca un peste deosebit. Pestele, simtindu-se probabil observat, se opreste din activitatile sale zilnice si il fixeaza cu privirea pe tip. Tipul se uita in jur, sa vada daca mai sunt si altii sau daca nu vede bine ceea ce vede si continua sa il priveasca, tamp si stupefiat, pe domnul peste. Acesta il priveste, tipul ii raspunde si tot asa timp de un minut.
Dintr-o data BUM!! S-a intamplat cel mai ciudat lucru, mi-a povestit tipul, inca in soc, in urma acestei intamplari extrem de ciudate si dubioase. Satul probabil de privirile galese ce i se aruncau de dincolo de sticla, pestele isi face un avant extraordinar si sare din acvariu, drept la picioarele tipului.
Inca nu ne-am revenit de pe urma socului.
P.S. It really happened.

We are the people our parents warned us about..

De ceva vreme tot spun ca am nevoie de o schimbare macar, am impresia ca daca viata mea ia un curs putin diferit fata de cel pe care sunt deja, voi fi mai bine. Insa nu fac nimic ca acea schimbare sa se intample. Nu fac nimic pentru ca sunt constienta ca mi-e frica de schimbari, ma adaptez mai greu, ma simt de o suta de ani deja prin chestia asta.
Momentan ma bucur de singuratate. De cea amoroasa, ca prieteni buni, slava naturii ca nu duc lipsa! (Merci Rux pentru ziua de azi, m-ai salvat ) Ma bucur de matza mea, de casa mea, de posibilitatile create de parintii mei si de prietenii mei. Ma bucur de soarele care-mi umple camera, de vinul pe care l-am baut aseara si de toate discutiile purtate lately, ma bucur ca incepe facultatea.
Si prima schimbare pe care chiar o voi pune in aplicare (multi vor rade, nimeni nu ma va crede ) ) e sa nu mai beau alcool. Oricat de rau mi-ar parea de vinurile de pe rafturile magazinelor.. 
No more for me! Amen!
Bun, hai maxim un pahar de vin, dar atat. Nimic altcev.

Palarie-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i!

Nu-mi convine ca ploua.
Nu-mi convine ca de nu stiu cat timp n-am bani sa-mi achit datoriile fata de lume. Deci nu-mi convine ca e criza economica.
Nu-mi convine ca Poli a pierdut aseara fata de Urziceni. Cine pana mea mai is si Urziceni ca eu n-am auzit de ei pana anul asta?
Nu-mi convine ca vine sesiunea, nu-mi convine faptul ca nu o sa trec multe examene pentru ca profii au pretentii la sute de euroi, deci nu-mi convine ca nu am bani, deci nu-mi convine ca e criza financiara. N-ai cum sa-ti fie teama ca nu treci anul din cauza ca nu ai bani sa platesti examenele. Corect ar fi sa te sperii ca nu treci pentru ca nu ai invatat, nu? Eh, la noi nu se aplica regula asta.= > nu-mi convine “sistemul” facultatii de medicina Timisoara ( nah ca am facut reclama negativa, manca-i-ar ciuma sa-i mance).
Nu-mi convine ca matza mea lasa par absolut peste tot.
Si..
N-are rost sa continui lista. E al dracu’ de lunga si oricum nu schimba cu nimic cursul vietii. Ma duc intr-un colt intunecat al casei (de preferinta in baie) si contemplu nefericirea omenirii. The hell with all!

Ce precautii necesita o vacanta in Turcia

Ca in oricare calatorie intr-o tara preponderent islamica, si intr-o vacanta in Turcia este necesar sa va luati anumite precautii, datorita regulilor impuse de catre religia acestora, si, mai ales, daca sunteti femeie. Desi mai deschisi, in ceea ce priveste legile, in special in partea europeana, pe masura ce inaintati spre Est, Turcia devine un loc in care obiceiurile si traditiile sunt respectate din ce in ce mai strict.
Ca femeie, aflata in vacanta in Turcia, este important sa te imbraci adecvat, chiar si atunci cand vizitezi locurile turistice. Desi politia turistica nu iti vor face nici o atentionare, locuitorii sunt cei care te vor taxa, daca nu verbal, cel putin cu privirea. De aceea, este important sa ai mainile si picioarele acoperite si, pe cat putinta, un decolteu cat mai mic. Desigur, fiind intr-o zona cu clima foarte calda, este bine sa eviti hainele de culoare inchisa si sa ai, in permanenta, o sticla de apa la tine. in Turcia, hainele care ies in evidenta sunt, adeseori, considerate lipsa de respect. In partea de Est, este indicat sa purtati parul acoperit.
Daca ati gasit cazare in Turcia in casa unei familii, femeile nu ar trebui sa accepte invitatii din partea acestora, decat daca se afla intr-un grup mai mare de persoane, insa, la masa, niciodata. Este indicat sa va faceti mai degraba o rezervare la un hotel. De asemeni, ca in majoritatea tarilor musulmane, este indicat sa nu mergeti singura pe strada, nu doar pentru ca veti atrage tot felul de contacte nedorite cu barbatii, insa si pentru ca este periculos din punctele de vedere ce pot fi intalnite peste tot in lume. Pana la urma, Istanbulul este orasul cu o rata de criminalitate foarte ridicata. Chiar si insotita, gesturile tandre, in public, sunt, de multe ori, privite cu circumspectie si, in partea de Est a tarii, chiar taxate de catre localnici.
Turistii aflati in vacanta in Turcia ar trebui sa evite sa foloseasca mana stanga pentru a manca sau pentru a da noroc si, de asemeni, sa isi arate talpa picioarelor, acestea fiind considerate semne de lipsa de respect. Familiaritatea si amabilitatea poate fi, adeseori, interpretata gresit, in special in cazul femeilor, astfel incat este indicat sa mentineti relatiile la un nivel cat mai formal. Daca in orasele mari puteti evita astfel de reguli, ele sunt indicate in special in satele si orasele mici, unde locuitorii sunt foarte traditionalisti.
Desigur, daca doriti, puteti sa nu tineti cont de aceste reguli, acesta fiind si motivul pentru care foarte multi turisti aleg sa isi petreaca vacanta in Turcia, insa, este indicat ca, in orice tara ati calatori, sa respectati traditiile locului, pentru a nu intampina eventuale probleme si a avea un concediu fara nici un fel de incident.