Un nou urmas in familia regala britanica

Ultimele stiri din showbiz au in prim plan cel mai asteptat eveniment in familia regala britanica: nasterea noului print. Sotia printului William, ducesa de Cambridge, a adus pe lume un baietel la maternitatea St. Mary din Londra. Fericitul eveniment a avut loc luni la ora locala 16:24 si a fost urmarit indeaproape de presa nationala si internationala. Baietelul s-a nascut in stare perfecta de sanatate, avand la nastere greutatea de 3,7 kilograme. Pentru a se face oficiala nasterea micului print, un curier regal a dus certificatul de nastere la Palatul Buckingham unde printr-o transmisiune a celei mai vizionate televiziuni din Regatul Unit, a fost facut public acest eveniment important.

De nasterea micutului au fost informate intai familiile lui William si Kate, abia apoi vestea fiind facuta publica in mod oficial. Parintii au dorit ca informatia sa fie facuta publica de Palatul Buckingham cat mai repede pentru a nu aparea mai intai pe site-urile de socializare. Membrii familiei regale au dorit sa detina oarecum controlul asupra modului in care va fi transmisa informatia despre nasterea bebelusului pentru ca aceasta sa nu fie alterata de mijloacele media. Vestea a fost primita cu mare bucurie de britanici care s-au adunat in fata Palatului Buckingham in asteptarea nasterii bebelusului. Cele cateva mii de oameni au aplaudat frenetic dupa lansarea anuntului oficial.

Intrebarea care era acum pe buzele tuturor: care va fi numele bebelusului? Stirile din showbiz ne informeaza ca la doar doua zile dupa parasirea maternitatii cuplul princiar a facut deja cunoscut numele micului print: George Alexander Louis. Conform presei numele bebelusului a fost anuntat repede comparativ cu numele printului William care a fost aflat dupa o saptamana sau a printului Charles care a fost anuntat dupa o luna. Titlul oficial pe care il va detine fiul lui William si Kate va fi “Alteta sa regala printul de Cambridge”.

Oare scopul scuza mijloacele

M-am uitat pe tabela si m-am dus in sala de asteptare. Aveam de asteptat aproximativ o ora pana cand trenul meu trebuia sa plece. M-am inarmat cu o revista si am inceput sa citesc. Dupa cateva minute, oamenii au inceput sa se aseze pe locurile libere din jurul meu si sa dea frimituri porumbeilor care survolau zona. Mi-am intrerupt lectura si eram atenta la modul cum ciuguleau, atat de frumosi si de pasnici.

Din pacate, aceasta stare nu a durat mult timp. La scurt timp, porumbeii au inceput sa se certe pe paine si sa se bata cu ciocul. Nu conta ca era mancare destula pentru fiecare, ei vroiau din ce in ce mai multa. Un trecator a facut o afirmatie interesanta, la care am meditat mult timp dupa aceea: „si voi, pasarile, sunteti la fel ca oamenii“.

Si cat adevar este in aceasta propozitie. Nu imi plac generalizarile si nici nu vreau sa fac acest lucru, dar omenirea este pervertita de dorinta de a avea cat mai mult, de opulenta si averi. Cum spunea Macchiaveli odata „scopul scuza mijloacele“. Nu conteaza cat costa sa ajungi sus, dai din coate, dai in stanga si in dreapta, doar pentru a iti atinge scopul.

Pasarile au devenit ca oamenii. Au invatat ca niciodata nu este de ajuns cat au, ca trebuie sa se lupte pentru fiecare farama de paine, ca nu trebuie sa isi iubeasca semenii, ci sa ii vada drept adversari.

Insa, nu cred ca aceste afirmatii se aplica tuturor oamenilor. Cred ca exista inca persoane cu suflet mare, care daruiesc si iubesc. Haideti sa nu devenim insensibili la nevoile celor din jurul nostru! Haideti sa inlaturam rautatea si invidia din inimile noastre si sa nu ii vedem pe cei din jurul nostru adversari, ci semeni!

Bodyguarzii justitiari

Tocmai am iesit plina de nervi dintr-un magazin, dupa ce m-am certat cu bodyguard-ul. Si chiar ma gandeam zilele trecute la fenomenul paznicilor din Romania. In tara asta in care toata lumea se pricepe la orice, paznicii sunt cei mai tari oameni din sistem! Mai ales daca lucreaza intr-un magazine mai de fite, te-ai scos… nu poti sa faci un pas mai la stanga sau mai la dreapta ca imediat tre’ sa iti versi sacosa pe-acolo ca doar doar oi fi inghesuit ceva prin geanta, iar daca te uiti cumva mai “dubios” vine si te escorteaza din umbra pana cand iti termini cumparaturile.

Ce sa mai vorbim daca intri cu vreun carucior de bebe, ca atunci te urmaresc mai ceva ca pe urmaritii general, se uita de trei ori la carut, la tine, iar la carut si abia te astepta sa treci de sistemul de alarma ca doar doar o suna alarma sa le confirmi paranoia! Si mai nou sunt si protectorii angajatilor din magazin. Pentru ca fii-miu e unul dintre cei mai agitati copii pe care ii cunosc cum intram intr-un loc cu mini-frigider de bauturi, tabara pe sticlele de cola, Fanta si altele asemenea si le reorganizeaza. Ei bine, nu ne-a mers si cu paznicul BGS de la Hervis, care ne-a admonestat ca n-avem bun simt, ca “fetele astea le-au aranjat in raft frumos”si noi devastam magazinul… Totul s-a petrecut intr-o fractiune de secunda, caci nici n-am apucat sa duc la capat propozitia in care ii spuneam copilului sa nu puna mana acolo. Excesul de zel in meseriile de jos de pe la noi este la ordinea zilei. Ce daca el e doar un paznic care trebuie sa stea pe langa usa?! In sinea lui orice paznic se crede un justitiar!!!