Criza...o iluzie?

Nu de putine ori s-a spus... criza este doar o iluzie, amplificata de mass-media, ca de fapt ar fi o stare indusa de cei care au de câştigat de pe urma ei. Însă pe omul de rând, nu-l interesează cine a provocat criza, îl interesează să audă că se găsesc soluţii pentru depăşirea ei.

Şi atunci, despre ce fel de iluzie a crizei vorbim? Despre una care are efecte în plan social? Evident ca da. Guvernantii promit, dar degeaba. E un fel de ...apa trece, pietrele raman. Se spune ca am depasit criza, dar nu se vad niciun fel de ameliorari. Si asta in conditiile in care preturile explodeaza de la o zi la alta.

Oamenii poate de cele mai mult ori nu stiu ce inseamna imprumut FMI, stiu doar ca raman cu creditele restante si ca isi dau o data la 4-5 ani votul pentru un trai mai bun. Degeaba!In fiecare sezon sunt scumpiri la carburanti, medicamente sau alimente. Si ma iau aici exemplu insusi pe mine. Ma duc la supermarket, iau trei chestii si imi spune casiera ca ma costa 100 de RON. Ce valoare mai are banul? Cred ca e relativ, la fel ca si timpul.

Ca de obicei, scumpirile lovesc în cei cu venituri mici, cei care vor avea de suferit cel mai mult fiind, şi de această dată, pensionarii şi tinerii. Oamenii de rând, care nu sunt experţi în macroeconomie, rămân de fiecare dată perplecşi atât în faţa exploziei preţurilor cât şi în faţa neputinţei autorităţilor de a gestiona fenomenul.

Se mai si filmeaza cand se fac cozi interminabile la alimentele date gratuit. Pai cum sa nu se faca cand un kg de zahar e aproape 5 lei  sau faina aproape de 4 lei. Oamenii stau zile intregi la rand si pentru o bucata de paine, in conditiile in care stiu ca nu este de platit...o vor manca azi sau maine GRATIS.

No comments:

Post a Comment