Dar bunica? Cum ramane cu bunica?

Se cauta un vinovat. Un vinovat pentru moartea lui Ionut, baietelul in varsta de doar 4 anisori, care a murit la inceputul lunii septembrie, sfasiat de caini – daca este sa ramanem la varianta initiala si deocamdata oficiala. Timp de o luna intreaga, initial fara incetare, apoi cu ecouri din ce in ce mai slabe – cazul mortii lui Ionut a bantuit presa centrala. 

Ziarele, televiziunile, site-urile de stiri, blogurile, toate au rasunat de stiri si pareri despre tragedia din Tei. Expusa la inceput unui tir intreg de intrebari si pe alocuri acuzatii, bunica lui Ionut cea care se afla cu micutul si cu fratele sau de 6 ani in parcul Tei din capitala si cea care trebuia sa aiba grija ca asa ceva sa nu se intample niciodata, a disparut din zona mediatica de ceva timp. Si nimanui nu pare sa-i pese. Oare nu intereseaza pe nimeni ca femeia careia parintii ii incredintasera viata si siguranta celor doi micuti nu da socoteala nimanui? Ca ea nu face decat sa povesteasca filmul tragediei acelei zile, si asa fracturat si cu detalii lipsa? Si evident ca este un discurs fracturat si lipsit de detalii, de vreme ce inregistrarile de pe camerele de supraveghere din parc nu arata nici urma de bunica prin preajma timp de vreo doua ore… Ce sa povesteasca ea? Cum a ajuns cu nepotii in parc si odata ajunsi, ea s-a asezat pe o banca si a-nceput sa-si vada de ale batranetii griji uitand de copii? Ca i-a pierdut pe cei mici din ochi nu cateva minute cat se vaicarea la inceput, ci doua ore?! Povestea ei s-a schimbat de cateva ori in tot timpul scurs de la moartea lui Ionut. 

Povestea ei tine mai degraba de o victimizare personala, pentru ca ea se condidera victima aici, ei i s-au intamplat toate acele lucruri… Iar daca ma intrebati pe mine, ea nu e victima, ea e calaul. Calaul lui Ionut. Pentru ca dincolo de caini, dincolo de pedofili, de boschetari, de caini de lupta sau de orice ipoteze care se speculeaza azi, femeia asta era acolo ca sa fie apararea lui Ionut si a lui Andrei, femeia asta era cea care trebuia sa ii protejeze de orice, de la tantari la masini, raufacatori, caini, orice! Iar ea nu a fost acolo…

No comments:

Post a Comment