mai mult înseamnă mai puţin.

 Beigbeder: ‘Există numai trei feluri de femei: prostituatele, târfele şi agasantele. Prostituatele sunt cele care şi-o trag cu toată lumea. Târfele sunt cele care se culcă cu toată lumea, numai cu mine nu. Agasantele se culcă numai cu mine’.
       Asta de la tipul cel mai delicat,  mai timid care se poate închipui…

       Inşi nerăbdători să citească ultimul Easton Ellis, ultimul Murakami… (Sunt numiţi chiar aşa: Ellis-ul, Murakami-ul…) Am auzit pe cineva anunţând că vine ‘al 5-lea Houellebecq’. Iată, iată unde am ajuns.

       Înregistrăm, cu vagă melancolie sau indiferenţă, treptata dispariţie a sânilor goi de pe plaje… Femeile nu mai au nici un interes să-şi bronzeze sânii; dacă nu sunt fotomodele sau actriţe porno, nu văd deloc sensul lucrului. Dimpotrivă, pielea de culoarea laptelui dă impresia, prin contrast cu restul corpului, că sânii şi şoldurile sunt mai mari… Mai sunt apoi bolile de piele, discreţia, agasarea în faţa modelor, feminismul, operaţiile care trebuie ascunse, insolaţia, religia ş.a.m.d. Fapt e că topless-ul, tot mai rar şi mai inutil, dispare treptat.
       La drept vorbind, plaja e locul cel mai puţin sexi care se poate închipui. E posibil ca tepless-ul să fi fost vreo senzaţie, la început; nu mai e deloc. Atâţia kilometri pătraţi de piele o transformă într-o vestimentaţie. Emoţiile nu mai răzbat, trupurile se egalizează curios. Ca întotdeauna, e un dat că mai mult înseamnă mai puţin.

No comments:

Post a Comment