Ce precautii necesita o vacanta in Turcia

Ca in oricare calatorie intr-o tara preponderent islamica, si intr-o vacanta in Turcia este necesar sa va luati anumite precautii, datorita regulilor impuse de catre religia acestora, si, mai ales, daca sunteti femeie. Desi mai deschisi, in ceea ce priveste legile, in special in partea europeana, pe masura ce inaintati spre Est, Turcia devine un loc in care obiceiurile si traditiile sunt respectate din ce in ce mai strict.
Ca femeie, aflata in vacanta in Turcia, este important sa te imbraci adecvat, chiar si atunci cand vizitezi locurile turistice. Desi politia turistica nu iti vor face nici o atentionare, locuitorii sunt cei care te vor taxa, daca nu verbal, cel putin cu privirea. De aceea, este important sa ai mainile si picioarele acoperite si, pe cat putinta, un decolteu cat mai mic. Desigur, fiind intr-o zona cu clima foarte calda, este bine sa eviti hainele de culoare inchisa si sa ai, in permanenta, o sticla de apa la tine. in Turcia, hainele care ies in evidenta sunt, adeseori, considerate lipsa de respect. In partea de Est, este indicat sa purtati parul acoperit.
Daca ati gasit cazare in Turcia in casa unei familii, femeile nu ar trebui sa accepte invitatii din partea acestora, decat daca se afla intr-un grup mai mare de persoane, insa, la masa, niciodata. Este indicat sa va faceti mai degraba o rezervare la un hotel. De asemeni, ca in majoritatea tarilor musulmane, este indicat sa nu mergeti singura pe strada, nu doar pentru ca veti atrage tot felul de contacte nedorite cu barbatii, insa si pentru ca este periculos din punctele de vedere ce pot fi intalnite peste tot in lume. Pana la urma, Istanbulul este orasul cu o rata de criminalitate foarte ridicata. Chiar si insotita, gesturile tandre, in public, sunt, de multe ori, privite cu circumspectie si, in partea de Est a tarii, chiar taxate de catre localnici.
Turistii aflati in vacanta in Turcia ar trebui sa evite sa foloseasca mana stanga pentru a manca sau pentru a da noroc si, de asemeni, sa isi arate talpa picioarelor, acestea fiind considerate semne de lipsa de respect. Familiaritatea si amabilitatea poate fi, adeseori, interpretata gresit, in special in cazul femeilor, astfel incat este indicat sa mentineti relatiile la un nivel cat mai formal. Daca in orasele mari puteti evita astfel de reguli, ele sunt indicate in special in satele si orasele mici, unde locuitorii sunt foarte traditionalisti.
Desigur, daca doriti, puteti sa nu tineti cont de aceste reguli, acesta fiind si motivul pentru care foarte multi turisti aleg sa isi petreaca vacanta in Turcia, insa, este indicat ca, in orice tara ati calatori, sa respectati traditiile locului, pentru a nu intampina eventuale probleme si a avea un concediu fara nici un fel de incident.

No comments:

Post a Comment